Dziś coś do popołudniowej kawki i może być na cały weekend.
Taki bowiem przepis…
Nasza kulinarna blogerka SYLWIA KOŚCIELSKA – WOŚ poleca:
„Kruche, cytrynowe i proste w wykonaniu ciasteczka.
Przepis :
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 2 szklanki mąki
- szczypta soli
- 250g masła
- 3 żółtka
- 1 cukier waniliowy
- łyżka kwaśnej śmietany
- otarta skórka z cytryny
Wszystkie składniki łączymy, zagniatamy i w foli wkładamy do lodówki na minimum godzinę.
Wałkujemy, wycinamy ciasteczka wg upodobania ( ja ok 0.2 cm ) i wstawiamy do piekarnika, aż będą złote.
Wyjmujemy, studzimy i dekorujemy według uznania m
Ciasto w lodowce spokojnie może stać nawet 3-4 dni.
Smacznego
Sylwia „
![](https://gazeta-wagrowiecka.pl/wp-content/uploads/2023/01/screenshot_20230120_101033.jpg)
![](https://gazeta-wagrowiecka.pl/wp-content/uploads/2023/01/screenshot_20230120_101150-1024x743.jpg)
![](https://gazeta-wagrowiecka.pl/wp-content/uploads/2023/01/screenshot_20230120_101137-1024x893.jpg)
![](https://gazeta-wagrowiecka.pl/wp-content/uploads/2023/01/screenshot_20230120_101104-891x1024.jpg)
![](https://gazeta-wagrowiecka.pl/wp-content/uploads/2023/01/screenshot_20230120_101052-784x1024.jpg)
![](https://gazeta-wagrowiecka.pl/wp-content/uploads/2023/01/screenshot_20230120_101124-1-1024x552.jpg)