Ciasteczka cytrynowe

Ciasteczka cytrynowe

Reklamy

  Dziś coś do popołudniowej kawki i może być na cały weekend.
Taki bowiem przepis…
Nasza kulinarna blogerka SYLWIA KOŚCIELSKA – WOŚ poleca:
„Kruche, cytrynowe i proste w wykonaniu ciasteczka.

Przepis :

  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 2 szklanki mąki
  • szczypta soli
  • 250g masła
  • 3 żółtka
  • 1 cukier waniliowy
  • łyżka kwaśnej śmietany
  • otarta skórka z cytryny

Wszystkie składniki łączymy, zagniatamy i w foli wkładamy do lodówki na minimum godzinę.
Wałkujemy, wycinamy ciasteczka wg upodobania ( ja ok 0.2 cm ) i wstawiamy do piekarnika, aż będą złote.
Wyjmujemy, studzimy i dekorujemy według uznania m

Ciasto w lodowce spokojnie może stać nawet 3-4 dni.
Smacznego
Sylwia „