Makarony z toksyną

Makarony z toksyną

Reklamy
Główny Inspektorat Sanitarny informuje o wycofaniu wskazanych poniżej partii makaronu żytniego pełnoziarnistego ze względu na wyższy niż dopuszczalny poziom ochratoksyny A w partii makaronu.
Ochratoksyna A jest toksyną wytwarzaną przez grzyby rodzaju Aspergillus i Penicillium, która ma szkodliwe działanie na zdrowie człowieka.
  • Produkt: Bartolini Eko makaron 100 % żytni pełnoziarnisty (ekologiczny), gniazda Nr 4 (tagliatelle), masa netto 250 g,
    • Numer partii: 06.2024L02
    • Data minimalnej trwałości: 06.2024
    • Producent: P.P.H „TABIT” Sp. z o.o. ul. Kołłątaja 44, 05-402 Otwock.
  • Produkt: Bartolini Eko makaron 100 % żytni pełnoziarnisty (ekologiczny), świderek, masa netto 400 g,
    • Numer partii: 06.2024L02
    • Data minimalnej trwałości: 06.2024
    • Producent: P.P.H „TABIT” Sp. z o.o. ul. Kołłątaja 44, 05-402 Otwock
  • Produkt: Bartolini Eko makaron 100 % żytni pełnoziarnisty (ekologiczny), muszla Nr 2, masa netto 400 g,
    • Numer partii: 06.2024L02
    • Data minimalnej trwałości: 06.2024
    • Producent: P.P.H „TABIT” Sp. z o.o. ul. Kołłątaja 44, 05-402 Otwock
Nie należy spożywać partii wyrobów określonych w tym komunikacie