Kuchnia Pod Lipami poleca – Śledziową zakąskę

Kuchnia Pod Lipami poleca – Śledziową zakąskę

Reklamy

Nasza kulinarna blogerka SYLWIA KOŚCIELSKA – WOŚ proponuję pyszną śledziową zakąskę 😋

ŚLEDZIE W SŁODKO – KWAŚNEJ ZALEWIE.
„Śledzie można przygotować wcześniej na jakąś okazję i spokojnie poleżą – przechowane w lodówce. Jeśli wyjemy śledzie z zalewy, możemy włożyć do tej samej zalewy kolejną porcję śledzia.
A oto przepis :

  • śledzie
  • na każde 2 szklanki wody pół szklanki octu,
  • 10 ziaren ziela angielskiego,
  • 5 liści laurowych,
  • cebula pokrojona w piórka,
  • łyżka cukru.

Wszystko zagotować na koniec dodając ocet, odstawić do ostudzenia, po czym zalewać śledzie.

W tej samej marynacie można robić opiekane ryby czy rybne klopsiki.
Smacznego,
Sylwia 😁