Zaczynamy przygotowania do świątecznego stołu…
Dziś nasza kulinarna blogerka SYLWIA KOŚCIELSKA – WOŚ poleca
SAŁATKA ŚLEDZIOWA. Będą kolejne przedświąteczne propozycje, obiecujemy. Pyszności Sylwii niech zagoszczą na Waszych stołach
Sałatka szybka i prosta w wykonaniu.
Śledzie – dobrej jakości jędrne i twarde płaty(należy je odmoczyć w zimnej wodzie)
Jajka – ugotowane na twardo
Marynowane grzybki
Ogórek konserwowy.
Można również dodać kukurydzę lub groszek.
Wszystkie składniki połączyć ze sobą i wymieszać.
Na sos:
Wymieszać wszystkie składniki : majonez, jogurt, śmietana kwaśna, sól i pieprz.
Kolejne propozycje już wkrótce
![](https://gazeta-wagrowiecka.pl/wp-content/uploads/2023/12/screenshot_20231209_152312-1024x569.jpg)
![](https://gazeta-wagrowiecka.pl/wp-content/uploads/2023/12/screenshot_20231209_152137-1024x556.jpg)
![](https://gazeta-wagrowiecka.pl/wp-content/uploads/2023/12/screenshot_20231209_152256-1024x563.jpg)
![](https://gazeta-wagrowiecka.pl/wp-content/uploads/2023/12/screenshot_20231209_152147-1024x541.jpg)