🎂🍰
Tartaletki, monoporcje,
zamsz jadalny i polewa lustrzana…
Obco brzmiące pojęcia? Hmm, ale za to jakie pyszne!
Takie cudeńka i słodkości tworzy damasławianka AGNIESZKA BAREŁKOWSKA .
Agnieszka od 4 lat tworzy artystyczne wręcz dzieła – torty i desery typu monoporcje, Tartaletki od 2 lat. I sama pewnie nie zliczyłaby, ile tego powstało. Inwencja twórcza Agnieszki jest nieorganiczna, ale pomysły także podsuwają jej sami klienci, zamawiając okolicznościowe torty.
Ale ciachoo- Agnieszka Barełkowska
Damasławianka ciągle poszerza swoją wiedzę, doskonali warsztat pracy biorąc udział w licznych szkoleniach. Właśnie ukończyła taki u jednej z najbardziej prestiżowych mistrzów cukiernictwa – Natalii Golombyovskiej- N.G Patisserie.
Natalia jest Ukrainką, od ośmiu lat mieszka w Polsce i szkoli cukierników. Sama uczyła się u najlepszych cukierników w Rosji i Ukrainie.
„Nasze szkolenie trwało trzy dni, piekliśmy makaroniki, Tartaletki i głównie monoporcje i torty musowe” – relacjonuje Agnieszka Barełkowska. „Receptury oparte są na najlepszych składnikach, głównie czekoladach belgijskich.
A wszystko robiliśmy od podstaw. Pojawiały się także różne techniki takie jak zamsz jadalny, polewa lustrzana” – dodaje.
Agnieszka prowadzi internetowy blog tam znajdziecie takie pyszności!!!
Zapraszamy 🎂🍰
https://www.facebook.com/profile.php?id=100068438523723