„Dziś mam dla Was szybki sposób na czas w ogródku z pysznym jedzeniem.
Na początek :
🌮Rybne pakieciki
Filety z ryby porcjujemy, przyprawiamy solą i pieprzem.
Na papier do pieczenia kładziemy plaster cebuli, gałązkę kopru oraz kilka plasterków czosnku.
Na to przyprawioną rybę, wg upodobania możemy dodać kilka kropel sosu sojowego lub słodko-kwaśnego sosu chilii.
Wszystko razem zawijamy i przewiązujemy sznureczkiem.
Grillujemy na tackach około 20 minut.
🍢Szaszłyk z indyka
Mięso z udzdzca indyka kroimy w kostki i marynujemy – jogurt naturalny, sól, pieprz, suszony czosnek
lub
- oliwa, sól , pieprz, suszony czosnek, zioła prowansalskie.
Szaszłyki robimy z mięsa oraz warzyw (kolorowe papryki, cebulką, pieczarki, cukinia, rzodkiewki, zielony ogórek – wg upodobania)
Warzywa możemy również grillować jako samodzielne danie – ja w szczególności polecam grillowane szparagi, które o tej porze zaczynają się pojawiać.
Szaszłyk możemy przygotować dzień wcześniej i trzymać w lodówce.
Smacznego weekendu
🍀🍀🍀
Sylwia „
![](https://gazeta-wagrowiecka.pl/wp-content/uploads/2024/04/screenshot_20240427_135413-1024x466.jpg)
![](https://gazeta-wagrowiecka.pl/wp-content/uploads/2024/04/screenshot_20240427_135424-1024x599.jpg)
![](https://gazeta-wagrowiecka.pl/wp-content/uploads/2024/04/screenshot_20240427_135437-1024x529.jpg)
![](https://gazeta-wagrowiecka.pl/wp-content/uploads/2024/04/screenshot_20240427_135449-1024x585.jpg)
![](https://gazeta-wagrowiecka.pl/wp-content/uploads/2024/04/screenshot_20240427_135501.jpg)
![](https://gazeta-wagrowiecka.pl/wp-content/uploads/2024/04/screenshot_20240427_135512-1024x779.jpg)
![](https://gazeta-wagrowiecka.pl/wp-content/uploads/2024/04/screenshot_20240427_135524-1024x535.jpg)
![](https://gazeta-wagrowiecka.pl/wp-content/uploads/2024/04/screenshot_20240427_135536-1024x556.jpg)
![](https://gazeta-wagrowiecka.pl/wp-content/uploads/2024/04/screenshot_20240427_130703.jpg)
![](https://gazeta-wagrowiecka.pl/wp-content/uploads/2024/04/screenshot_20240427_135353-647x1024.jpg)