Coś na grilla

Coś na grilla

Reklamy

„Dziś mam dla Was szybki sposób na czas w ogródku z pysznym jedzeniem.
Na początek :

🌮Rybne pakieciki
Filety z ryby porcjujemy, przyprawiamy solą i pieprzem.
Na papier do pieczenia kładziemy plaster cebuli, gałązkę kopru oraz kilka plasterków czosnku.
Na to przyprawioną rybę, wg upodobania możemy dodać kilka kropel sosu sojowego lub słodko-kwaśnego sosu chilii.
Wszystko razem zawijamy i przewiązujemy sznureczkiem.
Grillujemy na tackach około 20 minut.

🍢Szaszłyk z indyka
Mięso z udzdzca indyka kroimy w kostki i marynujemy – jogurt naturalny, sól, pieprz, suszony czosnek
lub

  • oliwa, sól , pieprz, suszony czosnek, zioła prowansalskie.
    Szaszłyki robimy z mięsa oraz warzyw (kolorowe papryki, cebulką, pieczarki, cukinia, rzodkiewki, zielony ogórek – wg upodobania)

Warzywa możemy również grillować jako samodzielne danie – ja w szczególności polecam grillowane szparagi, które o tej porze zaczynają się pojawiać.

Szaszłyk możemy przygotować dzień wcześniej i trzymać w lodówce.

Smacznego weekendu
🍀🍀🍀
Sylwia „