Dziś nasza kulinarna blogerka SYLWIA KOŚCIELSKA – WOŚ poleca Rybę – inaczej…
„Rybę przyprawiamy solą, pieprzem,
W formie podpiekamy spód z ciasta francuskiego.
Układamy rybę i zalewamy mieszaniną jajek, śmietany, którą przyprawiamy solą pieprzem i ulubionymi ziołami- najlepiej świeżymi.
Wkładamy do piekarnika, aż masa jajeczna zacznie się z
ścinać.
Na wierzch układamy paski z ciasta francuskiego, smarujemy rozmąconym żółtkiem jajka i obsypujemy przyprawami np. czarnuszką.
Pieczemy, aż do zezłocenia się górnej warstwy ciasta.
Tarta dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Smacznego 😀Sylwia „
![](https://gazeta-wagrowiecka.pl/wp-content/uploads/2024/01/screenshot_20240123_160329-1024x822.jpg)
![](https://gazeta-wagrowiecka.pl/wp-content/uploads/2024/01/screenshot_20240123_160345-1024x606.jpg)
![](https://gazeta-wagrowiecka.pl/wp-content/uploads/2024/01/screenshot_20240123_160359-1024x769.jpg)
![](https://gazeta-wagrowiecka.pl/wp-content/uploads/2024/01/screenshot_20240123_160413-1024x719.jpg)
![](https://gazeta-wagrowiecka.pl/wp-content/uploads/2024/01/screenshot_20240123_160252-720x1024.jpg)
![](https://gazeta-wagrowiecka.pl/wp-content/uploads/2024/01/screenshot_20240123_160313-640x1024.jpg)