Rybna tarta na cieście francuskim – Kuchnia pod lipami poleca

Rybna tarta na cieście francuskim – Kuchnia pod lipami poleca

Reklamy


Dziś nasza kulinarna blogerka SYLWIA KOŚCIELSKA – WOŚ poleca Rybę – inaczej…

„Rybę przyprawiamy solą, pieprzem,
W formie podpiekamy spód z ciasta francuskiego.
Układamy rybę i zalewamy mieszaniną jajek, śmietany, którą przyprawiamy solą pieprzem i ulubionymi ziołami- najlepiej świeżymi.
Wkładamy do piekarnika, aż masa jajeczna zacznie się z
ścinać.
Na wierzch układamy paski z ciasta francuskiego, smarujemy rozmąconym żółtkiem jajka i obsypujemy przyprawami np. czarnuszką.
Pieczemy, aż do zezłocenia się górnej warstwy ciasta.
Tarta dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Smacznego 😀Sylwia „