Kajmakowo-kawowy likier świąteczny

Kajmakowo-kawowy likier świąteczny

Reklamy

„Jest z nami od kilku lat.
Raz zrobiłam i przekazaliśmy my i wszyscy znajomi, którzy choć raz mieli okazję spróbować.

I choć już dawno przestałam sztywno trzymać się przepisu to jednego trzymam się od kilku lat niezmiennie:
robię to tylko raz w roku na Święta Bożego Narodzenia. 🥃
500 ml masy kajmakowwj
500 ml śmietanki 36%
0.5 l wódki
4 łyżki rozpuszczalnej kawy ( rozpuścić w 1/4 szklanki wody)

Kajmak zmiksować z gorącą kawą do uzyskania gładkiej jednolitej masy . Miksując dodajemy śmietankę i na koniec wódkę.
Całość przelewamy do butelek i trzymamy w lodówce minimum 4 dni.

Likier w lodówce może stać nawet 3-4 tygodnie.”
Pozdrawiam
Sylwia

Dodaj komentarz