Badaniami mięsa zwierząt gospodarskich oraz mięsa zwierząt łownych przeznaczonego na użytek własny w 2023 roku zajmować się będzie pięcioro lekarzy weterynarii na terenie powiatu wągrowieckiego.
Jak informuje Przemysław Kurant Powiatowy Lekarz Weterynarii w Wągrowcu uprawnienia do badania mięsa zwierząt posiadają:
lek. wet. Wiesław Węgrzyn – Laboratorium Wytrawiania Mięsa w Wągrowcu, 62-100 Wągrowiec, ul. Kościuszki 64/1, tel.: 67 261 10 10, 606 386 241;
lek. wet. Sławomir Misiek – Laboratorium Wytrawiania Mięsa w Wągrowcu, tel.: 67 268 57 27;
lek. wet. Ewelina Przyłucka – Punkt Wytrawiania Mięsa w Mieścisku, ul. Parkowa 7, 62-290 Mieścisko, Laboratorium Wytrawiania Mięsa w Wągrowcu tel. 505 436 032;
lek. wet. Mirosław Gawkowski – Punkt Wytrawiania Mięsa w Gołańczy, ul. Lipowa 6, 62-130 Gołańcz, tel. 67 26 83 222;
lek. wet. Robert Speier – Punkt Wytrawiania Mięsa w Damasławku, ul. Żnińska 22, 62-110 Damasławek, tel. 604 152 343.
fot.pixabay